Houbařská sezóna začíná aneb jak pěstovat houby



Kategorie: Rok na zahradě | 19.06.2012

S příchodem kalendářního léta nám začíná houbařská sezóna. Milí zahrádkáři, odpočiňte si na chvilku od pletí a zalévání a vyrazte s košíkem do lesa. Pokud se Vám ale nechce chodit do lesa, můžete sbírat houby na zahradě.

Houby na zahradě
Zahrádkaření a houbaření mají k sobě blízko. Zejména když můžete houbařit na zahradě. Ovšem k tomu je třeba zajistit podmínky. Houby rostou na zahradě, pokud se prostředí zahrady podobá prostředí v lese. Růst hub můžete podpořit, když si koupíte tzv. živé podhoubí, které se prodává v malých krabičkách, a obsahuje nejoblíbenější houby, jako je hřib, kozák a křemenáč. Dejte však pozor, na živém podhoubí mohou začít parazitovat také nejedlé houby.      

Instantní pěstební set 
Pokud jsou podmínky Vaší zahrady na hony vzdálené od lesních podmínek, můžete si pořídit instantní pěstební set. Set se dodává v krabici s podrobným návodem a můžete si z něho vypěstovat například hlívu ústřičnou. Obsah setu je ideální umístit do stinného kouta zahrady. Ovšem pozor, výsledek se může dostavit, ale také nemusí. 

Houby pro gurmány
Náročnější zahrádkáři si mohou dokonce pořídit stromek (lísku nebo dub) naočkovaný podhoubím lanýžů. Ovšem na úrodu si budete muset minimálně 4 roky počkat.

Foto: Pixmac.cz

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.